Richard Jewell

Dissabte, 8 de febrer, 21:30 hores, i diumenge, 9 de febrer, 18:00 i 20:30 hores. Teatre Patronat, Berga.

Richard Jewell. EUA,  2019. 131 minuts. Drama històric. No recomanada per a menors de 12 anys.

Direcció: Clint Eastwood. Guió: Billy Ray (Article: Marie Brenner). Música: Arturo Sandoval. Fotografia: Yves Bélanger. Amb: Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Kathy Bates, Jon Hamm, Olivia Wilde, Wayne Duvall, Dexter Tillis, Desmond Phillips, Nina Arianda, Ian Gomez, Randy Havens, Mike Pniewski, Niko Nicotera, Dylan Kussman, Beth Keener, Billy Slaughter, David Shae, Shiquita James, Deja Dee, Kendrick Cross, Jill-Michele Melean, Mitchell Hoog, David Lengel, Marc Farley, Victoria Paige Watkins, Charles Green, Shawn Weston Thacker.
Productora: Malpaso Productions / Warner Bros. Brasil / Appian Way / Misher Films / 75 Year Plan Productions. Distribuida por Warner Bros. Brasil.

Premis
2019: Premis Oscar: Nominada a millor actriu secundària (Kathy Bates)
2019: Globus d’Or: Nominada a millor actriu secundària (Kathy Bates)
2019: National Board of Review (NBR): Millor actriu sec. i Actor rev. Top films de l’any
2019: American Film Institute (AFI): Top 10 – Millors pel·lícules de l’any

Sinopsi
Richard Jewell era un guàrdia de seguretat en els Jocs Olímpics d’Atlanta 1996, el qual va descobrir una motxilla amb explosius i va evitar un nombre major de víctimes en ajudar a evacuar la zona poc abans que es produís l’explosió. Al principi se’l va presentar públicament com un heroi la intervenció del qual va salvar vides, però posteriorment Jewell va passar a ser considerat el sospitós número u i va ser investigat com a presumpte culpable.