El olvido que seremos

Diumenge, 18 de juliol de 2021, 18:00 hores. | Dilluns, 19 de juliol de 2021, 21:00 hores. Teatre Patronat, Berga.

El olvido que seremos. Colòmbia, 2020. 136 minuts. Drama. No recomanada per a menors de 12 anys.

Direcció: Fernando Trueba. Guió: David Trueba. Novel·la: Héctor Abad Faciolince. Música: Zbigniew Preisner. Fotografia: Sergio Iván Castaño. Amb: Javier Cámara, Patricia Tamayo, Juan Pablo Urrego, Nicolás Reyes Cano, Aída Morales, Sebastián Giraldo, Whit Stillman, María Tereza Barreto, Laura Londoño, Elizabeth Minotta, Kami Zea, Luciana Echeverry, Camila Zarate.

Premis:
2020: Premis Goya: Millor pel·lícula iberoamericana
2020: Festival de Sant Sebastià: Secció oficial (Fora de concurs – Cloenda)
2020: Premis Forqué: Nominada a Millor pel·lícula llatinoamericana.

Narra de manera íntima la història d’un home bo, el metge colombià Héctor Abad Gómez, carismàtic líder social i home de família, un destacat metge i activista pels drets humans al Medellín polaritzat i violent dels anys 70. La trama relata la vida del metge i pare de família, preocupat tant pels seus fills com pels nens de classes menys afavorides. A casa es respirava la vitalitat i la creativitat característiques d’una educació fonamentada en la tolerància i l’amor, però la violència ambiental de país condicionava la vida de tot el seu entorn. (Filmaffinity)