Terra de telers

Dissabte, 3 de juliol de 2021, 21:30 hores, Teatre Patronat, Berga

Terra de telers. Catalunya, 2020. 118 minuts. Drama històric. No recomanada per a menors de 12 anys.

Direcció: Joan Frank Charansonnet. Guió: Joan Frank Charansonnet i Alba López. Música: Marcus JGR i Xarim Aresté. Fotografia: Pau Carreté i Joan Babiloni. Intèrprets: Ramón Godino, Alba López, Montse Ribadellas, Angelina Llongueras, Queralt Albinyana, Joan Massotkleiner, Miquel Sitjar, Jaume Montané, Aleix Rengel, Jordi Pessarodona, Elena Codó, Sònia Guimerà, Eduard Alejandre, Jordi Reverté, Joan Frank Charansonnet, Laia Díaz, Júlia Cano, Marc Comabella, Ricard Balada, Jaume Najarro, Bernat Costa, Albert Nualart, Blanca Martínez, Albert Padrós, Albert Tallet, Joan Enric Carreras, Alain Chipot.

La Julieta, una nena de sis anys, arriba amb la seva família al lloc on es desenvoluparà la seva nova vida. És l’any 1923 i com tantes altres famílies han hagut de fugir de la misèria del camp per establir-se a Colònia, però començar de nou en un nucli tancat no serà fàcil. Els records d’una infància feliç, marcats per la industrialització, l’ànima viva d’una nena que es converteix en dona i la duresa de la guerra civil a la caiguda de la dictadura, acompanyaran l’espectador durant més de seixanta anys mostrant-li tots els camins que el destí li ofereix. Finalment els ulls de la Julieta, madurs i savis, es tancaran en l’únic lloc que ha conegut: la seva estimada Colònia.

Terra de telers mostra un camí poètic de la vida de dues germanes i de tots els habitants d’una colònia industrial a la llera del Llobregat (ubicada a la Catalunya Central).