La dona il·legal

Dijous, 16 de setembre de 2021. 20:30 hores. Teatre Patronat, Berga

 

La Dona il·legal. Catalunya, 2020, 118 minuts. Thriller social. No recomanada per a menors de 12 anys.

Direcció: Ramon Térmens. Guió: Daniel Faraldo i Ramon Térmens. Direcció de fotografia: Pol Orpinell. Música: David Solar.

Intèrprets: Daniel Faraldo, Yolanda Sey, Isak Férriz, Boris Ruiz, Montse Germán, Adeline Flaun, Àngels Bassas, Klaudia Dudová, Raquel Camón, Gorka Lasaosa.

Premis Gaudí 2020: Nominada millor pel·lícula i millor actor sec. (Abdel Aziz El Mountassir)

Sinopsi: En Fernando Vila (Daniel Faraldo) és un advocat d’immigració que accepta un cas aparentment senzill: evitar la deportació d’una jove kosovar, la Zita Krasniqi (Klaudia Dudová).

Tot canvia quan la noia apareix morta al CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) i les autoritats declaren que s’ha suïcidat. En Fernando busca l’ajuda de l’única amiga de la víctima, la Juliet Okoro (Yolanda Sey), una immigrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució. Mentre el Fernando prova d’esclarir els fets, troba la fèrria oposició del cap de policia Oriol Cadenas (Isak Férriz) i aviat comença a descobrir la corrupció, els abusos sexuals i els “falsos suïcidis” que tenen lloc dins del sistema de deportacions de l’Estat espanyol.

En Fernando lluitarà contra aquest sistema arriscant la seva pròpia vida.