Dune

Dissabte, 2 i diumenge, 3 d’octubre de 2021. Tarda, 18:00 hores. Teatre Patronat, Berga.

Dune. EUA, 2021. 155 minuts. Ciencia Ficció – Drama – aventures. No recomanada per a menors de 12 anys.

Direcció: Denis Villeneuve. Guió: Eric Roth, Denis Villeneuve, Jon Spaihts. Novelas: Frank Herbert. Música: Hans Zimmer. Fotografia: Greig Fraser. Amb: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Zendaya, Stellan Skarsgård, Javier Bardem, Jason Momoa, Charlotte Rampling, Dave Bautista, Sharon Duncan-Brewster, Chang Chen, David Dastmalchian, Stephen Henderson, Babs Olusanmokun, Gloria Obianyo, Oliver Ryan, Charlie Rawes, Stephen Collins, Richard Carter.
Productora: Legendary Pictures, Villeneuve Films, Warner Bros.. Distribuidora: Warner Bros.

Premis 2021: Festival de Venècia: Secció oficial (fora de concurs).

Sinopsi: Arrakis, el planeta del desert, feu de la família Harkonnen des de fa generacions, queda en mans de la Casa dels Atreides després que l’emperador cedeixi a la casa l’explotació de les reserves d’espècia, una de les matèries primeres més valuoses de la galàxia i també una droga capaç d’amplificar la consciència i estendre la vida. El duc Leto (Oscar Isaac), la dama Jessica (Rebecca Ferguson) i el seu fill Paul Atreides (Timothée Chalamet) arriben a Dune amb l’esperança de recuperar el renom de casa seva, però aviat es veuran embolicats en una trama de traïcions i enganys que els portaran a qüestionar la seva confiança entre les persones més properes i a valorar els vilatans de Dune, els Fremen, una estirp d’habitants de desert amb una estreta relació amb l’especia. (FILMAFFINITY).