No odiaràs

Diumenge, 17 d’octubre de 2021. Tarda, 18:00 hores. Teatre Patronat, Berga.

Non Odiare. Itàlia, 2020. 95 minuts. Drama. No recomanada per a menors de 12 anys. Versió en català.

Direcció: Mauro Mancini. Guió: Davide Lisino, Mauro Mancini. Música: Aldo De Scalzi, Pivio. Fotografia: Mike Stern Sterzynski. Amb: Alessandro Gassman, Sara Serraiocco, Luka Zunic, Lorenzo Buonora, Lorenzo Acquaviva, Paolo Giovannucci, Cosimo Fusco.
Productora: Agresywna Banda, Movimento Film.

Premis 2020,  Premis David di Donatello: Nominada a millor direcció novell, BSO i cançó.

Sinopsi: al cor de Trieste viu Simone Segre, un conegut cirurgià d’origen jueu: gaudeix d’una vida tranquil·la i aparentment resolta. Els durs conflictes amb el seu pare, supervivent d’un camp de concentració, recentment mort, l’han portat, durant anys, a distanciar-se’n. Durant la seva pràctica de rem, Simone auxilia un home que ha estat víctima d’un accident automobilístic: però quan descobreix un tatuatge nazi en el seu pit l’abandona a la seva sort. En els dies successius aflora el sentiment de culpa per la mort d’aquest home, sentiment que el portarà a seguir a la família del neonazi, que viu en un barri pobre. Una nit, la filla Marica trucarà a la porta de Simone, presentant-li inconscientment els deutes a saldar.