Maixabel

Diumenge, 24 d’octubre de 2021. Tarda, 18:00 hores. Dilluns, 25 d’octubre, vespre 20:30 hores. Teatre Patronat, Berga.

Maixabel. Euskadi, 2021. 115 minuts. Drama. No recomanada per a menors de 12 anys.

Direcció: Icíar Bollaín. Guió: Icíar Bollaín, Isa Campo. Música: Alberto Iglesias. Fotografia: Javier Agirre Erauso. Amb: Blanca Portillo, Luis Tosar, Urko Olazabal, María Cerezuela, Arantxa Aranguren, Mikel Bustamante, Bruno Sevilla, Jone Laspiur, David Blanka.
Productora: Kowalski Films, Feel good Media, ETB, Movistar+, TVE

Premis 2021: Festival de Sant Sebastià: Premi Cinema Basc. Secció oficial a concurs.

Sinopsi: Maixabel Lasa perd en l’any 2000 al seu marit, Juan Maria Jáuregui, assassinat per ETA. Onze anys més tard, rep una petició insòlita: un dels assassins ha demanat entrevistar-se amb ella a la presó de Nanclares de la Oca, Àlaba, on compleix condemna després d’haver trencat els seus llaços amb la banda terrorista. Tot i els dubtes i de l’immens dolor, Maixabel accedeix a trobar-se cara a cara amb les persones que van acabar a sang freda amb la vida de qui havia estat el seu company des dels setze anys.