La crónica francesa (del Liberty, Kansas Evening Sun)

Diumenge, 5 de desembre de 2021, 18:00 hores. Dilluns, 6 de desembre de 2021, 18:00 hores. Teatre Patronat, Berga.

The French Dispatch (of the Liberty Kansas Evening Sun). USA, 2021. 108 minuts. Comèdia/drama. No recomanada per a menors de 12 anys.

Direcció: Wes Anderson. Guió: Wes Anderson. Historia: Wes Anderson, Roman Coppola, Hugo Guinness. Música: Alexandre Desplat. Fotografia: Robert D. Yeoman. Amb: Benicio del Toro, Frances McDormand, Jeffrey Wright, Adrien Brody, Tilda Swinton, Timothée Chalamet, Léa Seydoux, Owen Wilson, Mathieu Amalric, Lyna Khoudri, Steve Park, Bill Murray, Saoirse Ronan, Willem Dafoe, Alex Lawther, Cécile De France, Henry Winkler, Elisabeth Moss, Christoph Waltz, Rupert Friend, Jason Schwartzman, Fisher Stevens, Sam Haygarth, Denis Menochet, Bob Balaban, Lois Smith, Tony Revolori, Larry Pine, Morgane Polanski, Félix Moati, Nicolas Avinée, Guillaume Gallienne, Liev Schreiber, Edward Norton, Tom Hudson, Hippolyte Girardot.
Productora: Coproducció Estats Units-Alemanya; American Empirical Pictures, Indian Paintbrush, Studio Babelsberg. Distribuïdora: Searchlight Pictures.

Premis: 2021, Festival de Cannes: Secció oficial.

Sinopsi: una carta d’amor al món del periodisme, ambientada en la redacció d’un diari nord-americà en una ciutat francesa fictícia del segle XX, amb tres històries interconnectades entre si. (FILMAFFINITY).