Mediterráneo

Diumenge, 19 de desembre, tarda a les 18:00 hores i dilluns, 20 de desembre de 2021, vespre a les 20:30 hores. Teatre Patronat, Berga.

Mediterráneo. Catalunya/Espanya/Grècia, 2021. 112 minuts. Drama. No recomanada per a menors de 12 anys.

Direcció: Marcel Barrena. Guió: Danielle Schleif. Història: Marcel Barrena, Óscar Camps. Música: Arnau Bataller. Fotografia: Kiko de la Rica. Amb: Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López, Àlex Monner, Melika Foroutan, Patricia López Arnaiz, Vassilis Bisbikis, Giannis Niaros, Drosos Skotis, Yiota Festa.
Productora: Coproducció Catalunya-Espanya-Grècia; Lastor Media, Fasten Films, Arcadia Motion Pictures, Cados Producciones, Heretic, TVE, Movistar+, TV3.

Premis:
2021: Premis Goya: 7 nominacions, incloent millor pel·lícula, director i actor
2021: Premis Forqué: 3 nominacions, incloent a millor pel·lícula
2021: Premis Feroz: Nominada a millor actor (Eduard Fernández)

Sinopsi: tardor del 2015. Dos socorristes, Óscar (Eduard Fernández) i Gerard (Dani Rovira), viatgen fins a l’illa de Lesbos, a Grècia, impactats per la fotografia d’un nen ofegat a les aigües del Mediterrani. En arribar descobreixen una realitat esglaiadora: milers de persones arrisquen les seves vides cada dia creuant el mar en embarcacions precàries i fugint de conflictes armats. No obstant, ningú exerceix tasques de rescat. Amb Esther (Anna Castillo), Nico (Sergi López) i altres membres de l’equip, lluitaran per complir una comesa, donant suport a persones que ho necessiten. Per a tots, aquest viatge inicial suposarà una odissea que marcarà les seves vides.