Libertad

Dijous, 19 de maig de 2022. Vespre, 20:30 hores. Teatre Patronat, Berga.

Libertad. Catalunya-Bèlgica, 2021. 104 minuts. Drama. No recomanada per a menors de 12 anys.

Direcció: Clara Roquet. Guió: Clara Roquet. Música: Paul Tyan. Fotografia: Gris Jordana. Amb: María Morera, Nicolle García, Nora Navas, Vicky Peña, Carol Hurtado, Maria Rodríguez Soto, David Selvas, Òscar Muñoz, Sergi Torrecilla, Mathilde Legrand.
Productora: Coproducción España-Bélgica; Avalon P.C, Lastor Media, Bulletproof Cupid.

Premis:
2021: 2 Premis Goya: Millor director novell i millor actriu secundària. (Nora Navas)
2021: Premis Feroz: 4 nominacions, incloent millor pel·lícula dramàtica
2021: Premis Gaudí: 4 premis incloent millor pel·lícula (no cat.) i guió
2021: Seminci de Valladolid: Secció oficial (film inaugural)
2022: Premis Platí: Nominada a millor òpera prima

Sinopsi:
La família Vidal passa a la seva casa d’estiu les últimes vacances de l’àvia Ángela, que pateix Alzheimer avançat. Per primera vegada a la seva vida, la Nora, de 14 anys, sent que no troba el seu lloc. Els jocs de nens li semblen ridículs i les converses dels adults encara li van grans. Però tot canvia amb l’arribada de la Llibertat, de 15 anys i filla de Rosana, la dona colombiana que cuida l’Àngela. Rebel i magnètica, la Llibertat es converteix a la porta d’entrada a un estiu diferent per a Nora, i les dues noies ràpidament forgen una amistat intensa i desigual. Juntes surten de la bombolla de protecció i confort que suposa la casa familiar, descobrint un món nou on la Nora se sent més lliure que mai. (FILMAFFINITY)