Mentes maravillosas

Diumenge, 5 de juny de 2022, tarda a les 18:00 hores. Dilluns, 6 de juny, vespre a les 20:30 h. Teatre Patronat, Berga.

Presque. França, 2021. 92 minuts. Comèdia. No recomanada per a menors de 12 anys.

Direcció: Bernard Campan. Guió: Bernard Campan, Alexandre Jollien. Música: Niklas Paschburg. Fotografia: Christophe Offenstein. Amb: Bernard Campan, Maryline Canto, Laëtitia Eïdo, Alexandre Jollien, Tiphaine Daviot, Julie-Anne Roth, La Castou, Anne-Valérie Payet, Sofiia Manousha, Marie Petiot, Maurice Aufair, Roméo Henchoz, Joachim Chappuis, Annie Christ, Catherine Guggisberg, Rosette Aghiga, Barbara Tobola, Frank Semelet, Safi Marti Yé.
Productora: Pan Européenne Production, France 3 Cinéma, Apollo Films.

Premis
2022: Festival de Màlaga: Premiers internacionals – Premi del públic

Sinopsi
Louis dirigeix una funerària. Solter empedreït, viu dedicat a la feina. Per una casualitat de la vida, un dia es creua amb Igor, un esperit agut en un cos minusvàlid per una paràlisi cerebral. Igor reparteix verdures ecològiques mentre passa el seu temps lliure llegint Sòcrates, Nietzsche i Spinoza. Junts emprendran un viatge al cotxe fúnebre de Louis per transportar el cos de la difunta Madeleine al lloc on ha de ser enterrada. En aquest recorregut esquitxat de trobades, Louis i Igor aniran conquerint la llibertat sobre la mirada dels altres i aprenent a estimar la vida tal com arriba, alliberant-se d’un mateix. (FILMAFFINITY).