Escape Room: la pel·lícula (Cicle Gaudí)

Dijous, 15 de setembre de 2022, vespre a les 20:30. Teatre Patronat, Berga.

 

Escape Room: la Pel·lícula. Catalunya, 2021. 90 minuts. Comèdia/thriller.

Direcció: Hèctor Claramunt. Guió: Hèctor Claramunt, Joel Joan. Música: Xavier Capellas. Fotografia: Xavi Giménez. Amb: Joel Joan, Ivan Massagué, Paula Vives, Mònica Pérez, Ferran Carvajal.
Productora: Arriska Films, Focus Audiovisuals

Sinopsi: Quatre amics. Una habitació. Molts secrets. I una única via de sortida: la veritat. Aquesta comèdia delirant capgira els plans de dues parelles disposades a passar una gran nit a una escape room. Si volen sortir d’aquest joc tan imprevisible com esbojarrat hauran de posar a prova la seva amistat. Els ha arribat l’hora de la veritat.

Nota del director (Hèctor Claramunt)
«L’obra “Escape Room”, escrita i dirigida per Joel Joan i jo mateix, s’ha convertit en un autèntic fenomen en l’àmbit teatral. Que la seva adaptació cinematogràfica sigui la meva “opera prima” és un gran honor, i també un gran repte. Per una banda, cal ser fidel als elements que han fet que l’obra funcioni; però també cal expandir i adaptar molts elements al llenguatge del mitjà cinematogràfic, una transició que no sempre resulta fàcil.
Un dels elements clau i més delicats a l’hora de fer aquesta transició el to. L’obra original era una combinació de diversos gèneres que anaven des de la comèdia al thriller; passant pel drama i la crítica social. Això, que en teatre ja és força rar, en cinema ho és encara més. Hi ha molt poques pel·lícules que combinin de forma efectiva tots aquests gèneres sense que quedi descompensada. Per tant, trobar aquest delicat equilibri ha estat des del principi la meva gran obsessió.
Per sort, he pogut comptar amb el suport i la complicitat d’un equip artístic i tècnic extraordinari. Per una banda, els quatre actors (tres dels quals ja havien actuat a la versió teatral); entregats en cos i ànima i amb l’art de poder oscil·lar del drama i el terror que viuen els seus personatges a la comèdia que també necessita la història.
La trama de la pel·lícula, tot i que té molts moments de comèdia, és bàsicament de gènere. I per tant, això ha de resultar el màxim de creïble. En aquest sentit, la fotografia i el disseny d’art són fonamentals. He tingut la gran sort de tenir al meu costat professionals de la talla del: Xavi Giménez com a director de fotografia i l’equip de Zero Quatre en la direcció d’art. Conjuntament amb ells hem ideat un espai, el decorat de l’”Escape”, pensat per maximitzar les opcions fotogràfiques. I donar el màxim de varietat a la pel·lícula
Hèctor Claramunt