Lunana, un yak en la escuela

Diumenge, 18 de setembre de 2022, tarda a les 18:00 h. i dilluns, 19 de setembre, vespre a les 20:30 h. Teatre Patronat, Berga.

Lunana: A Yak in the Classroom. Bhutan, 2019. 110 minuts. Drama. Apte per a tots els públics.

Direcció: Pawo Choyning Dorji. Guió: Pawo Choyning Dorji. Música: Yi Chen Chiang, Duu-Chih Tu. Fotografia: Jigme Tenzing. Amb: Sherab Dorji, Pem Zam, Gurung Ugyen, Tshering Dorji, Kelden Lhamo, Norbu Lhendup, Sonam Tashi Choden. Productora: Dangphu Dingphu: A 3 Pigs Production.

Premis
2021: Premis Oscar: Nominada a millor pel·lícula internacional

Sinopsi
Ugyen és un jove professor a Bhutan, que eludeix els deures mentre planeja anar a Austràlia per convertir-se en cantant. Com a reprimenda, els seus superiors l’envien a l’escola més remota del món, un llogaret glacial de l’Himàlaia anomenat Lunana. Després d’un viatge esgotador, Ugyen arriba a Lunana, on es troba sense electricitat ni calefacció, en una escola sense finestres ni pissarra. Encara pobres, els vilatans donen una càlida benvinguda al seu nou mestre, però ell s’enfronta a l’aclaparadora tasca d’ensenyar els nens del poble sense cap material. Desesperat, vol abandonar i marxar com més aviat millor però, a poc a poc, es veu conquerit per la senzillesa, la bondat i les ganes d’aprendre dels petits i les seves famílies.